»Mi vemo, da moramo kot sektor prispevati svoje, pa vendarle je nekje točka preloma in to smo pri pivovarstvu že zdavnaj prekoračili.«
»Praksa kaže, da se KGZS pri svojem delovanju osredotoča predvsem na problematiko fizičnih oseb, medtem ko so interesi pravnih oseb zapostavljeni, včasih prihaja tudi do nasprotja interesov.«
»Gospodarski subjekti na področju kmetijstva in gozdarstva so poleg obveznega članstva v KGZS-ju istočasno tudi prostovoljni člani drugih interesnih zbornic. Te v bistveno večji meri zastopajo njihove interese.«
»Najpomembnejše pa je, da s tem, ko kupujemo lokalne pridelke in živila slovenske predelovalne industrije, podpiramo domače gospodarstvo.«
»Sprememba DDV-ja ne bo prispevala k zmanjšanju porabe sladkih pijač, izboljšanju zdravja v družbi in zmanjšanju primanjkljaja v državnem proračunu.«
»da se materiali, v katerih so bili polnjeni živilski izdelki, uporabljajo v drugih panogah, ampak želimo, ker imamo izredno visoke zahteve, ta material sami porabiti«
»Razvoj tehnologije za proizvodnjo živil se spreminja, spreminjajo se potrebe potrošnika, spreminja se proizvodnja v celotni živilski verigi in iz tega razloga je treba proučevati vsa omenjena področja.«
»Zavedati pa se moramo, da tudi mlinarjem in živilski industriji ni preprosto, podražitve energentov se močno poznajo tudi pri nas, energija na primer pri hlebu kruha predstavlja kar trideset odstotkov.«
»Kar pa je pomembno, je, da se trenutnim razmeram, ki vladajo na surovinskih trgih, začne prilagajati celotna veriga, tu se je predolgo čakalo.«
»Na naši zbornici bomo pomagali in se dejavno vključevali v pripravo in izvedbo potrebnih dejavnosti za uvedbo učinkovitega sistema, ki bo omogočal dosego ciljev ločenega zbiranja odpadne embalaže pijač in na zgleden način izvajal načela razširjene odgovornosti proizvajalcev ter skrbi za okolje.«
»Surovine so doživele nerazumen skok cen: koruza se je podražila za okrog 40 %, ječmen za 20 %, pšenica za 30 %, proteini, ki so vir v krmi, za 60 %.«
»Slovenska živilska podjetja so zavezana ustvarjanju kakovostnih izdelkov. Tako že zdaj ne uporabljajo surovin, ki bi vsebovale višji delež transmaščobnih kislin.«